Do-In Yoga

Do-In Yoga

De weg naar binnen

Do-In Yoga is een bewegingskunst gebaseerd op meridiaanstrekkingen, meditatie door beweging en het op speelse wijze bekrachtigen van het middelpunt van het lichaam: de Hara (buik). Om die reden zul je Do-In Yoga ook terugvinden in Oosterse krijgskunsten. Je lichaam wordt met Do-In namelijk zowel soepeler als vitaler en het is daarnaast een manier om meer rust te vinden in jezelf.

Inhoud
In een les volgen de bewegingen elkaar vloeiend op tot een geheel. Do-In Yoga richt zich op de mogelijkheden die iemand heeft door op een respectvolle manier het lichaam te bewegen. Bewust en aandachtig. Kenmerkend is de afwisseling tussen meditatie en bewegen. De zoektocht naar het evenwicht tussen concentratie en plezier.

Er zijn zes officiële meridiaan strekkingen die tijdens de lessen worden beoefend. Je zal merken dat je lijf zich prettiger gaat bewegen en dat ook je geest rustiger zal worden. Hierdoor kom je meer in balans. Tegelijkertijd krijg je inzicht in hoe je lichaam energetisch is opgebouwd.

Meridianen
Meridiaanbanen, die in verbinding staan met onze organen en ons hormoon- en zenuwstelsel, transporteren energie door ons gehele lichaam. De meridianen vormen een bijzonder stelsel van energiebanen die niet zichtbaar zijn, maar die je wel kunt voelen.

Bij Do-In Yoga maken we tevens gebruik van de vijf elementenleer: vuur (flexibiliteit), aarde (stabiliteit), metaal (kracht), water (mobiliteit) en hout (behendigheid). Do-In brengt je steeds meer in contact met je lichaam en je energiesysteem. Dit doe je door de combinatie van het strekken en ontspannen van de meridianen, de Ki(buik)-ademhaling en de juiste drukpunt- en energieoefeningen.

Deze yogavorm leert je tevens om je gevoelens, emoties en gedachten te erkennen. Misschien kan, wil of hoef je er op dat moment nog even niets mee. Maar er naar kijken (ofwel ‘innerlijk verwoorden’) is al een hele grote stap.

De lessen Do-In Yoga worden gegeven op maandagavond, van 18.45 – 19.45 uur en van 20.00 – 21.00 uur. 

Namasté,

Conny van Platerink