Kruidenstempel massage

Kruidenstempel

Deze massage is een heerlijke lichaamsbehandeling. Uw lichaam wordt gemasseerd met olie en basisch zout, pH-waarde circa 8,5. U krijgt hierdoor een heerlijke peeling, wat de huiddoorbloeding stimuleert, dode huidcellen verwijdert en het genereren van nieuwe huidcellen bevordert.Door het verwarmen van de kruidenstempels komen de geur en de heilzame werking van de kruiden vrij. Diverse spieren van uw lichaam worden op vaste plaatsen (de zogenaamde drukpunten) ”gestempeld” met de warme kruidenstempels, zoals dat ook gebeurt bij een drukpunt massage. door de warmte en de peeling worden de werkzame stoffen goed opgenomen door de huid; ons grootste zintuig.

Via de huid bereiken de kruiden het lichaam en geven daar hun helende werking af. In een prachtige balans van warmte en kruiden worden lichaam en geest uitgenodigd te ontspannen, te ontgiften, te revitaliseren.  De Kruidenstempel massage is een mooie behandeling die balans brengt voor lichaam en geest. De massage stimuleert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Afvalstoffen worden, door de massage gestimuleerd, via de huid uitgescheiden. De massage is zeer geschikt voor algehele ontspanning, antistress, ontzuring en voor lichte spierklachten.

Kruiden hebben zo hun eigen werking. Ze stimuleren of kalmeren. Ze stimuleren bijvoorbeeld de stofwisselingsfuncties of helpen lichaam en geest ontspannen of ze worden toegepast bij specifieke klachten. In verschillende massagetradities en culturen zoals de Ayurvedische en de Thaise massagetraditie, kent men sinds eeuwen de toepassing van kruiden bij massage.Een Kruidenstempel massage:

  • Ontspant en verlaagt stress
  • Is reinigend
  • Werkt ontstekingsremmend
  • Activeert de stofwisseling
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Zorgt voor een betere doorbloeding

Locale kruiden worden in de juiste verhoudingen samengevoegd. Ze worden in linnen verpakt tot een heerlijk geurende buidel. Warmte activeert de bloedcirculatie en lost spanningen op, waardoor ontgifting wordt bevorderd. In mijn praktijk gebruik ik standaard een combinatie van 12 Europese kruiden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de Thaise kruiden.

Prijzen (niet therapeutische behandeling) per 2022

Kruidenstempel massage (Europese kruiden) 60 minuten €   65,50
Kruidenstempel massage (Thaise kruiden) 60 minuten €   65,50