Thaise Yogamassage

Thaise Yogamassage

Thaise Yoga massage combineert technieken die gewoonlijk apart in de Westerse fysiotherapie gevonden worden (zoals manuele therapie en strekkingen) met invloeden uit de Chinese acupressuur (drukpuntmassage) en de Indiase yoga.

Zo ontstaat een massage die gebaseerd is op de Westerse wetenschap en gecombineerd wordt met de Oosterse denkwijze.

De gemasseerde ligt, gekleed in gemakkelijk zittende soepele kleding, op een matras (futon) op de grond. Thaise Yogamassage werkt op energetisch en fysiek niveau diep door. De massage brengt de doorstroming van de energiebanen en chakra’s in balans, werkt aardend en geeft een gevoel van innerlijke rust en ruimte.

Thaise Yogamassage is heel anders dan een Westerse massage. De massage is dynamischer, afwisselender en zonder olie. In Thailand geniet de Thaise Yogamassage veel aanzien als methode om zowel lichamelijk als mentaal jong en vitaal te blijven.

Van oorsprong had de massage een heilige status en werd louter door Boeddhistische monniken in tempels gegeven. Nog steeds ziet men deze Boeddhistische grondslag in de massage weerspiegeld. Ze wordt gegeven vanuit liefde, mildheid en respect.

Daarnaast maakt Thaise Yogamassage de spieren soepel, gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert het de vitaliteit. De Thai noemen hun massagevorm met een knipoog ook wel “yoga voor luie mensen”. Doordat de masseur de strekking geeft, en u het niet zelf hoeft te doen, kunt u vanuit een veel diepere, meditatieve ontspanning.

Prijzen (niet therapeutische behandeling) per 2024

Thaise Yogamassage 60 minuten €   75,00