Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga

Van beweging naar beweging

Vinyasa Flow Yoga is een stijl van Yogabeoefening in een flow, als ware het een dans van beweging naar beweging. De houdingen gaan in elkaar over in een vloeiende reeks op het ritme van je ademhaling.

Vinyasa Flow  is en pittige les waarin je veel uitdaging vindt. De nadruk in de lessen ligt op het vergroten van kracht, concentratie en uithoudingsvermogen.

Het is niet nodig om lenig te zijn. Ook uithoudingsvermogen en kracht bouwen we langzaam en geleidelijk op.

Power met Eerbied . . .
Vinyasa Flow Yoga kan vergeleken worden met Power Yoga. Kracht en tempo bepalen een sessie, echter zonder begeleidende muziek. Zo eerbiedigt deze yogavorm de bron van alle ander yogavormen: zelfbewustzijn, ademhaling en focus.

Soms wordt Vinyasa Flow ook wel benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen de spierstofwisseling ontstaat. Dat is waarom je er alles zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa Flowles: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

. . . en Uitdaging in Rust
Vinyasa Flow Yoga is ideaal voor jou als je fysiek wel wat uitdaging aankunt, maar ook rust in je hoofd zoekt. Het doel is lekkerder in je vel te zitten.

Ervaar de balans tussen lichaam en geest doordat je concentratie en mindfulness beoefent tegelijkertijd met je yogahoudingen.

Uiteraard zijn ook deze lessen zoals altijd geschikt voor beginners zowel als voor gevorderden.

Vinyasa Flow Yoga wordt gegeven op dinsdagavond, in combinatie met de yogales Slanker met Yoga, van 19.00 – 20.00 uur.

Namasté,

Marijke Hermans