Wij Als Team

Wij als team

Marijke Hermans;
gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Hatha Yoga
– Slanker met Yoga
– Yoga Nidra
– Vinyasa Flow Yoga

Het voelde even wat vreemd aan, om mezelf op deze website nogmaals aan u voor te stellen. Tot ik besefte dat de levensbeschouwing die yoga is, dit eigenlijk wel verdient.

Ik denk dat ik mijzelf kan bestempelen als een geboren optimist met een rotsvast vertrouwen in mensen. Deze eigenschap wordt in de dagelijkse praktijk vaak getoetst, zeker in deze ‘nieuwe’ tijd waar vele verschuivingen plaatsvinden als het gaat om ‘oude’ vertrouwde waarden.

Het kost vaker meer energie om alles wat je beweegt ook nog eens bij te benen. Daar dienen de juiste rustpunten tegenover te staan teneinde niet te verzanden in een vorm van doordenderen. Bovendien speelt hier daarnaast ook juist de fysieke souplesse een woordje mee. Geest, lichaam en ziel zijn toch immers ieders persoonlijke drie-eenheid.

En, last but not least, vooral rustig blijven ademen. Lieve mensen ik weet het, het klinkt zo al te voor de hand liggend. Maar de adem staat dan toch gelijk aan het opzuigen van levenskracht.

 – Geluk hangt ook van jezelf af


Conny van Platerink;
gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Do-In Yoga
– Do-In Stoel Yoga
– Yin Yoga
– Yoga Nidra

Zo ongeveer 25 jaar geleden ontdekte ik yoga en sinds die tijd is zowel de inhoudelijke betekenis als ook de continue reis nooit meer uit mijn gehele zelf verdwenen. Diverse lessen volgde ik vol enthousiasme en vanaf mijn eerste les had ik al die droom, de droom om eens zelf les te mogen gaan geven.

Wat heel mooi aan yoga is, vind ik dat je door de beoefening ervan innerlijke rust ervaart. Tegelijkertijd werk je aan je gezondheid en balans en op zo’n manier dat ook nog eens je lichaam soepeler en vitaler wordt. Maar misschien is nog wel het mooiste dat iedereen dezelfde ervaring met yoga kan hebben. Het gaat er namelijk niet om hoe ‘goed’ je het kan, je gaat eenvoudigweg uit van je beste kunnen. En je beste kunnen is altijd goed genoeg.

Uiteindelijk besloot ik tot het volgen van de opleiding tot Do-In Yogadocent. En u wilt het geloven of niet, maar ik verhuisde naar Kaatsheuvel en kreeg binnen een tijdsbestek van een aantal maanden contact met Marijke van Yogacentrum Kaatsheuvel, die me in de gelegenheid stelde mijn droom waar te maken.

Omdat mijn passie voor yoga alleen maar groeide,  volgde ik tevens de opleiding tot Yin Yoga docent. Deze lesvorm onderwijs ik inmiddels sinds februari 2017, ook in Yoga Centrum Kaatsheuvel. Door mijn enthousiasme voor Yoga breidde ik mijn kennis uit naar onder meer Yoga Nidra en Stoel Yoga. Het is een kwestie van blijven oriënteren . . .

Het is steeds weer en feest van herkenning als ik de raakvlakken van de verschillende yogavormen mag ervaren.

Mijn doel is, dat yogi(ni)’s tijdens elke yogales ontspanning, soepelheid en positiviteit mogen ervaren en dit meenemen in hun dagelijks leven. Door ons te allen tijde te verbinden met onze adem kunnen we spanningen loslaten en ons lichaam voorzien van nieuwe energie. Dit werkt positief door, want inspanning vanuit ontspanning levert vanzelf (bewegings)vrijheid op.

Vandaar ook mijn motto:

– Think positive and positive things will happen


Claudia Smits-van der Loo;
gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Hatha Yoga
– Yin Yoga

Ondanks mijn introverte karakter, kan ik ook druk en onrustig zijn, vooral in mijn hoofd. Die drukte in mijn hoofd nam alleen maar toe gedurende mijn leven. Totdat ik ruim tien jaar geleden yoga ontdekte. Ik ben destijds begonnen bij Marijke en na veel omzwervingen ben ik weer terug bij haar, met daarnaast tevens een Yoga-docentenopleiding en meer (yoga)ervaring rijker.

Tijdens het beoefenen van yoga leerde ik om gas terug te nemen, vond ik mijn rem en daardoor mijn innerlijke rust weer terug. Daarnaast ontwikkelde ik meer soepelheid en leerde ik mijn lichaam beter kennen, ontspannen en accepteren. Met mijn yogalessen wil ik dit graag overbrengen.

In mijn lessen staan adem, (spier)kracht, balans, ontspanning en een goede lichaamhouding centraal. Elke les heeft een ander thema of we geven een bepaalde spiergroep meer aandacht. Ik geef uitleg waarom en wat het doel is. Leeftijd of ervaring maakt niet uit. Iedereen doet yoga op zijn eigen niveau en houdt zich aan z’n eigen lenigheidsgraad. Yoga is geen wedstrijd, je bepaalt je eigen grenzen.

Gun jezelf ook eens een uurtje yoga. Yoga is met jezelf bezig zijn in aandacht voor jezelf. En alles wat je aandacht geeft groeit!

Where your mind goes, energy flows.


Karin Scheltens; gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Do-In Yoga
– Yoga Nidra

Als kind was bewegen vanuit een bepaald ritme voor mij zo natuurlijk. Stilzitten voelde onwennig, een bepaalde ritmiek gaf me daarentegen rust. Het begin van mijn zoektocht was begonnen; een persoonlijke tocht die tot op heden nimmer heeft stilgestaan.

Mijn ontdekkingsreis voor wat betreft yoga begon 12 jaar geleden toen ik na een lang ziekbed ook naast het geven van de training mindfulness nog meer rust en balans in mijn leven nodig had. Begonnen met Chi Neng Qigong (geen yoga) heb ik een aantal yoga vormen uitgeprobeerd. Jarenlang kreeg ik les van een thaise meditatie- en yoga docent. Ik leerde over bewuste ademhaling, verschillende yogavormen, meditatie en diepe ontspanning. Zij gaf zo natuurlijk, plezierig en effectief les. Er ging een wereld voor mij open.

Toen zij stopte met lesgeven groeide het verlangen meer en meer om mijn yoga en meditatie ervaringen te delen met andere mensen. Ik besloot om de Do-In yoga opleiding te gaan volgen.

Eigenlijk is yoga een soort levenswijze, als je er eenmaal aan begint dan zal je het niet gauw meer loslaten. Je merkt de effecten op korte en langere termijn. En dat is voor iedereen mogelijk!

Yoga heeft mij het plezier teruggegeven van bewegen vanuit mijn gevoel, kracht en intuïtie. Het voelt als thuiskomen in een zacht en soepel lichaam wat meer bij mij en mijn leven past. Yoga Nidra bracht mij nog dieper bij de rust en balans in mijn leven.

– 3 tips van mij : * Adem door! *Wees lief voor jezelf *Relax!