Wij Als Team

Wij als team

Marijke Hermans,
gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Hatha Yoga
– Slanker met Yoga
– Yoga Nidra
– Vinyasa Flow Yoga

Het voelde even wat vreemd aan, om mezelf op deze website nogmaals aan u voor te stellen. Tot ik besefte dat de levensbeschouwing die yoga is, dit eigenlijk wel verdient.

Ik denk dat ik mijzelf kan bestempelen als een geboren optimist met een rotsvast vertrouwen in mensen. Deze eigenschap wordt in de dagelijkse praktijk vaak getoetst, zeker in deze ‘nieuwe’ tijd waar vele verschuivingen plaatsvinden als het gaat om ‘oude’ vertrouwde waarden.

Het kost vaker meer energie om alles wat je beweegt ook nog eens bij te benen. Daar dienen de juiste rustpunten tegenover te staan teneinde niet te verzanden in een vorm van doordenderen. Bovendien speelt hier daarnaast ook juist de fysieke souplesse een woordje mee. Geest, lichaam en ziel zijn toch immers ieders persoonlijke drie-eenheid.

En, last but not least, vooral rustig blijven ademen. Lieve mensen ik weet het, het klinkt zo al te voor de hand liggend. Maar de adem staat dan toch gelijk aan het opzuigen van levenskracht.

 – Geluk hangt ook van jezelf af


Conny van Platerink,
gediplomeerd yogadocent

SPECIALISATIES:
– Do-In Yoga
– Do-In Yoga Positive Flow
– Yin Yoga
– Yoga Nidra
– Kinderyoga

Zo ongeveer 25 jaar geleden ontdekte ik yoga en sinds die tijd is zowel de inhoudelijke betekenis als ook de continue reis nooit meer uit mijn gehele zelf verdwenen. Diverse lessen volgde ik vol enthousiasme en vanaf mijn eerste les had ik al die droom, de droom om eens zelf les te mogen gaan geven.

Wat heel mooi aan yoga is, vind ik dat je door de beoefening ervan innerlijke rust ervaart. Tegelijkertijd werk je aan je gezondheid en balans en op zo’n manier dat ook nog eens je lichaam soepeler en vitaler wordt. Maar misschien is nog wel het mooiste dat iedereen dezelfde ervaring met yoga kan hebben. Het gaat er namelijk niet om hoe ‘goed’ je het kan, je gaat eenvoudigweg uit van je beste kunnen. En je beste kunnen is altijd goed genoeg.

Uiteindelijk besloot ik tot het volgen van de opleiding tot Do-In Yogadocent. En u wilt het geloven of niet, maar ik verhuisde naar Kaatsheuvel en kreeg binnen een tijdsbestek van een aantal maanden contact met Marijke van Yogacentrum Kaatsheuvel, die me in de gelegenheid stelde mijn droom waar te maken.

Omdat mijn passie voor yoga alleen maar groeide,  volgde ik tevens de opleiding tot Yin Yoga docent. Deze lesvorm onderwijs ik inmiddels sinds februari 2017 en binnenkort ook in Yoga Centrum Kaatsheuvel. Door mijn enthousiasme voor Yoga breidde ik mijn kennis uit naar onder meer Do-In Kids Yoga, Yoga Nidra en Stoel Yoga. Het is een kwestie van blijven oriënteren . . .

Het is steeds weer en feest van herkenning als ik de raakvlakken van de verschillende yogavormen mag ervaren.

Mijn doel is, dat yogi(ni)’s tijdens elke yogales ontspanning, soepelheid en positiviteit mogen ervaren en dit meenemen in hun dagelijks leven. Door ons te allen tijde te verbinden met onze adem kunnen we spanningen loslaten en ons lichaam voorzien van nieuwe energie. Dit werkt positief door, want inspanning vanuit ontspanning levert vanzelf (bewegings)vrijheid op.

Vandaar ook mijn motto:

– Think positive and positive things will happen